Наказание пробация и обществено порицание наложи Районният съд  на 21-годишен

...
Наказание пробация и обществено порицание наложи Районният съд  на 21-годишен
Коментари Харесай

Варненец, заживял съпружески с непълнолетна, получава пробация

 Наказание пробация и публично неодобрение наложи Районният съд  на 21-годишен мъж от Варна, заживял на брачен начала с ненавършило 16-годишна възраст момиче, оповестиха от пресслужбата на институцията. Деянието съставлява закононарушение срещу младежта, наказуемо по член 191, ал.1 от Наказателен кодекс. По силата на утвърдено в правосъдна зала съглашение, подсъдимият бе наказан за период от 6 месеца да извършва наложителни пробационни ограничения – срещи с пробационни чиновници и регистрация по сегашен адрес, с първична честота 2 пъти седмично. Освен тях, съдът му наложи и наказване публично неодобрение, което следва да бъде изпълнено посредством оповестяване на съглашението в кметството по местоживеене.

По делото е открито, че подсъдимият, като пълнолетно лице, без да е сключил  граждански брак, на 21 септември предходната година заживял брачен в дома си с 14-годишно тогава момиче. Към момента двойката чака дете.                

 21-годишният обвиняем има предишна съдимост. Постигнатото съглашение не предстои на обжалване и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР